K-otic heeft plannen voor een reünie

K-otic bij 100% NL © 100% NL / De Barry Paf Show
In 2026 is het een kwarteeuw geleden dat popformatie K-otic het levenslicht zag. De groep heeft plannen voor een reünie om dat te vieren.
Groepsleden Rachel, Stefan, Anna, Bouchra, Sita en Bart waren te gast in het radioprogramma Barry Paf Show op 100% NL. Daar werd een reünietour geopperd.

In achterhoofd

Bart Voncken uit Landgraaf laat weten dat er concreet nog helemaal niets is afgesproken en dat de mededeling spontaan plaatsvond in de show. “2026 is ook nog wel even weg. Maar we hebben die 25 jaar wel in ons achterhoofd gehouden.”
Bart is overigens niet het enige Limburgse lid van de formatie. Ook Anna Speller uit Maastricht en Martijn Terporten uit Maasbree maakten deel uit van de groep. Martijn woont inmiddels in de Verenigde Staten en was er tijdens de radioshow niet bij.

Borrelen

Voncken vindt het wel grappig om te zien hoe verschillende media de 'aankondiging’ meteen oppikken. “Laat het maar borrelen”, lacht hij. In 2016 gaf K-otic een reünieconcert in de toenmalige Heineken Music Hall. "We hebben een app-groep waarin we elkaar nog wel eens spreken, maar dit hadden we van tevoren helemaal niet overlegd of gepland. Het floepte er eigenlijk een beetje uit in de show en toen ik terugluisterde klonk het wel stellig inderdaad.”

Terugblik

L1 blikte een paar maanden geleden al eens uitgebreid terug met Voncken op het Nederlandse succes van K-otic. Met het nummer Damn I Think I love You stond de succesformatie maar liefst vijf weken op de nummer 1 in de hitlijsten.

Big Brother

In 2001 verbleven twaalf jonge talenten wekenlang in het voormalige Big Brother-huis. "Het was eigenlijk een soort kleurig kippenhok", zegt Bart Voncken. Door de weken moesten deelnemers het huis verlaten, waar vervolgens een klein groepje zou overblijven. De overgebleven muzikanten vormden samen een nieuwe popgroep: K-otic.

Grootste ster

"We hadden werkelijk geen idee dat het zou groot zou worden", vertelt Voncken. "We zaten daar in het huis en we hadden geen idee wat daarbuiten gebeurde. Halverwege het programma – een paar weken later dus – kwamen we naar buiten voor de TMF Awards en toen waren we de grootste ster."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!