Limburgse musicalster maakt debuut op West End

Milan van Waardenburg in de visagie voor de voorstelling © L1 (Rob Mennen )
Een speciale avond voor musicalster Milan van Waardenburg maandagavond. Hij maakte zijn West End-debuut in Les Misérables en is daarmee de eerste Limburger die op West End een grote rol speelt.
Onlangs was de Kerkradenaar al in Nederland en België in de voorstelling te zien. Voor zijn vertolking van de hoofdrol van Jean Valjean ontving hij in Nederland lovende kritieken en een Musical Award-nominatie voor ‘Beste Hoofdrolspeler in een Grote Musical’.

Uitzinnige reacties

In Londen was het publiek maandagavond uitzinnig. Na iedere solo kon hij rekenen op ovationeel applaus. Aan het einde ging het publiek helemaal uit het dak. “Vlak voor aanvang dacht ik bij mezelf dat ik niet zou trekken. In de middag hadden we de complete voorstelling doorlopen tijdens de laatste repetitie. Dat was super zwaar. Maar ondanks de enorme spanning heb ik uiteindelijk zelfs stiekem een beetje kunnen genieten. Dit moment zal nooit meer uit mijn herinnering verdwijnen”, glunderde Van Waardenburg na afloop.

Fans

Naast zijn familie waren er fans uit Limburg, België en Duitsland speciaal afgereisd naar het Mekka van de musicalwereld. Niet verbazingwekkend dus dat na afloop bij de artiestenuitgang talloze fans met hem op de foto wilden of hem een cadeautje overhandigden.

Anastasia

Van Waardenburg was eerder onder anderen te zien als Prins Hans in Disney’s Frozen in Duitsland, Dimitri in Anastasia zowel in Duitsland als in Nederland, luitenant Frederic Charles en Quasimodo in Disney’s The Hunchback of Notre Dame en Herbert in Tanz der Vampire, beide op tournee door Duitsland. Naast Van Waardenburg zijn ook de Nederlanders Djavan van de Fliert en Anouk van Laake in de Londense versie van Les Misérables te zien.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!