Maastrichtenaar maakt visuals voor Europapa

De visuals voor de Nederlandse inzending worden dit jaar gemaakt door de Maastrichtenaar Fons de Haan. © ANP
De Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival, Europapa van de Friese Joost Klein, krijgt in mei een Limburgs tintje. De maker van de visuals, Fons de Haan, komt namelijk uit Maastricht.
Dat meldt RTV Maastricht. De visuals zijn de effecten die in de achtergrond verschijnen als een artiest zijn of haar nummer ten gehore brengt.
Het is nog niet bekend hoe de visuals er precies gaan uitzien. Naar verwachting worden de eerste beelden pas na de eerste repetitie gedeeld, ergens begin mei. Op Instagram deelt De Haan wel veel van zijn eerdere werk.

Limburgse tintjes

Overigens is het niet de eerste keer dat het Songfestival een Limburgs tintje heeft. De editie van 2021 werd mede gepresenteerd door Chantal Janzen uit Tegelen en in 2015 werd zo ongeveer het halve podium gemaakt door een bedrijf uit Horst.
Het podium tijdens het Songfestival in Wenen (2015) werd mede gemaakt door het bedrijf CLT Metal Service uit Horst. Met 36 trucks werden honderden buizen geleverd. © ANP

Verdrag van Maastricht

In de videoclip van Europapa lijkt overigens ook een verwijzing te zitten naar de totstandkoming van de Europese Unie in het Verdrag van Maastricht. Op de helm van een van de scooterrijders prijkt namelijk het stadswapen van de stad Maastricht, een witte ster op een rode achtergrond.
Inmiddels zijn er ook al meerdere parodieën op het nummer gemaakt. Vrijdagavond brengt De Weekendclub uit Heerlen hun viral parodie Pa-Pa-Parkstad zelfs live ten gehore op de middenstip in het Parkstad Limburg Stadion.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!