Vluchtelingen maken samen vastelaovespekskes

Er worden carnavalsoutfits gemaakt. © Omroep Venlo
Bij House of Confetti in Venlo is vastelaovend een feest waarbij inclusiviteit en diversiteit de hoofdrol spelen. Dit keer met een workshop 'pekske make', waarbij vluchtelingen verbonden worden met Venlose tradities.
"De feestvreugde van de vastelaovend willen we delen met zo veel mogelijk mensen", aldus mede-eigenaresse van House of Confetti, Irene Heldens. Dit gebeurt nu in samenwerking met het Refugee Team in Venlo.

Refugee Team

Het Refugee Team zet zich via persoonlijke begeleiding, actieve workshops en vrijwilligerswerk in voor vluchtelingen. Met als doel dat zij zelf de regie kunnen nemen in het opbouwen van een toekomst in Nederland.

Workshops

Door middel van actieve workshops hoopt House of Confetti de vluchtelingen op een creatieve manier te laten kennismaken met de Venlose cultuur. "Ze staan te popelen om iets te doen en om deel te nemen aan wat hier op lokaal gebied gebeurt", glimlacht Heldens. Zij zet zich hier samen met Sjanneke Hendrix voor in. "Vastelaovend is daar de perfecte gelegenheid voor." Donderdagavond werd de workshop pekske make georganiseerd, samen met twee Syrische kleermakers die allebei meer dat dertig jaar een eigen kledingatelier hebben. "Er zitten echt geweldige kleermakers bij de Refugees."

Vastelaovendbuddy

Buiten de workshops bij de space for change, kunnen vierders van de vastelaovend ook zelf een steentje bijdragen. Als vastelaovesbuddy kun je samen met vluchtelingen langs de belangrijkste plekken van de binnenstad lopen. "Venlonaren zijn super trots op hun stad en vastelaovend is de kers op de taart. Als buddy kun je een uurtje met iemand van het Refugee Team naar bijvoorbeeld het stadhuis lopen. Je kunt ze laten zien waar het volksfeest gevierd wordt."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!