Dansgroep Oxygen neemt intrek in Theater aan het Vrijthof

Artist in residence: Oxygen © Theater aan het Vrijthof
Urban dansgezelschap Oxygen uit Maastricht heeft een nieuwe stek. Oxygen is voor twee jaar ingetrokken bij Theater aan het Vrijthof.
Tot 31 december 2025 is het gezelschap er artist in residence. Ook de dansopleiding Oxygen Academy of Dance vestigt zich tijdelijk in het gebouw. Hier worden talenten opgeleid tot allround uitvoerend danser.

Trots

Het theater laat in een reactie verheugd te zijn over de samenwerking, vooral omdat Oxygen een publiek aanspreekt dat normaliter niet in het theater te vinden is. "Wij zijn daarom ook trots dat we ze in Maastricht kunnen behouden," zegt directeur Brigitte van Eck. Nieuwe producties zullen in coproductie met het Theater aan het Vrijthof worden gemaakt en gaan in de Papyruszaal in première.

Oxygen

Oxygen werd opgericht door danser en choreograaf Jennifer Romen uit Maastricht. Ze begon pas op haar twaalfde met dansen, maar groeide al snel uit tot een fenomeen in de hiphopwereld. Zo deed ze mee aan de talentenjachten Dance Dance Dance, Dance as One, Got Talent en NBC’s World of Dance met Jennifer Lopez.
Vorig jaar maakte Oxygen de stap naar het theater met de voorstelling Delusion, die op 15 januari in reprise gaat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!