Drie regionale liedjeswedstrijden op één avond

De Neerse carnavalsgroep Raoj ‘ns staat in de halve finale van het LVK. © Elke Sijben
Het carnavalsseizoen is dit jaar kort en dat is te merken ook. Alle activiteiten die normaliter al met moeite in een lang seizoen passen moeten in de 2024-editie inschikken.
Zo vinden er vrijdagavond maar liefst drie bovenlokale liedjesconcoursen plaats.

LVK

De eerste voorronde van het LVK werd donderdag opgenomen en wordt vrijdagavond uitgezonden, maar de opnames van de andere voorrondes vinden vrijdagavond plaats in Meijel. Daar maken 40 vastelaovesacts hun opwachting.

P&M

Het P&M liedjesfestival bestaat sinds 1994 en wordt dit jaar ook op vrijdagavond gehouden in het Beringse gemeenschapshuis 'In De Wieksjlaag'. 850 bezoekers zien daar de tien beste liedjes uit de gemeente Peel en Maas én Neer tegen elkaar uitkomen.

MLLF

Tijdens het MLLF nemen vrijdagavond haast alle Midden-Limburgse gemeentes, met minimaal een kandidaat het tegen elkaar op. Uiteindelijk zorgt dit voor een deelnemersveld met 22 liedjes. Zij strijden vrijdagavond tegen elkaar in het strijdperk in gemeenschapshuis 't Leuke in Beegden.

Weinig problemen

Tot nu toe levert deze drukke vrijdagavond weinig problemen op, maar hier en daar is het toch dringen geblazen. Zo kan de Neerse groep Raoj ‘ns door het optreden in de derde halve finale van het LVK niet aan het begin van het MLLF als winnaar van vorig jaar de avond in Beegden openen.
Daarnaast is het voor de echte fans, die vaak alle liedjesconcoursen proberen te bezoeken, een kwestie van keuzes maken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!