Alaaf: Roermond is (bijna) klaar voor 11devande11de

De opbouwwerkzaamheden in Roermond verlopen voorspoedig © L1 (Peter Beeker)
De start van het carnavalsseizoen wordt ook dit jaar weer afgetrapt in het hart van Roermond: deze zaterdag om precies 11 over 11.
De organisatie, de Sjeng Kraft Kompenei, is helemaal klaar voor de officiële start van de vastelaovend.

17.000 bezoekers

"Het is bijna klaar. We ronden vanavond alles af", vertelt Marcel van Eeghem. Zo'n 17.000 bezoekers worden er in Roermond verwacht. "Het plein is eigenlijk te klein, we zouden eigenlijk zo'n 5000 tickets meer kunnen verkopen. Maar we kijken of het dat volgend jaar op de een of andere manier kunnen oplossen."

Tweede podium

De organisatie bekijkt dan ook of er bij de volgende editie een tweede podium kan worden gerealiseerd. "Het is een hersenspinsel op dit moment. Als het doorgaat, is het Kloosterwandplein een optie. Daar passen zo'n 3 tot 4-duizend extra mensen. Er komt dan ook een dubbel programma. Het is wel een serieuze gedachtegang op dit moment", licht Van Eeghem toe.
De Prinselikke Stadts-Garde uit Roermond geeft zaterdag het startschot om 11:11 uur op het Stationsplein. De opening is de hele dag ook live te volgen via L1.

11devande11de
Na zo'n twintig jaar werd in 2022 voor het eerst de 11devande11de niet in Maastricht gevierd, maar in Roermond. Ook werden er voor het eerst tickets verkocht: voor 11,11 euro om precies te zijn.

Vrijwel alle bekende carnavalsartiesten treden op, ook dit jaar. Zo kunnen bezoekers onder andere genieten van Beppie Kraft, Ivo van der Bijl, John Tana, Pruuf Mar en Bjorn en Mieke.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!