Finale LVK 2025 in oude Philipsfabriek Roermond

Publiek tijdens de finale van dit jaar in Venray. © L1
De finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) vindt in 2025 plaats in de oude Philipsfabriek in Roermond.
Op 14 februari 2025 is de hal op het Weerstand-terrein in Maasniel het toneel van de 49ste LVK-finale.

Langere voorbereidingstijd

De organisatie van het LVK kiest er bewust voor om de finalelocatie van 2025 nu al bekend te maken. "De ervaring leert dat een lange voorbereidingstijd bijdraagt aan het succes van het evenement", licht LVK-voorzitter Joep Verbugt toe.
De locatie van het LVK in 2025 © L1 (Tom Doesborg)
De organisatie is in handen van VV De Katers, dat in 2024 haar 7x11-jarig jubileum viert. Voorzitter Eric Obstals: "We hebben nu anderhalf jaar de tijd om alles goed voor te bereiden en perfect te maken. We hebben al gesprekken gehad met Venray en gaan ook nog meekijken hoe ze het volgend jaar in Maastricht organiseren." Wethouder Dirk Franssen van de gemeente Roermond is blij dat de LVK-finale in 2025 naar zijn stad komt: "Het onderstreept de ambitie van Roermond als evenementenstad."

Maastricht

Vrijdag 26 januari vindt de LVK-finale van 2024 plaats in Maastricht. Op het terrein van het eeuwenoude en monumentale landgoed Vaeshartelt wordt een speciaal paviljoen gebouwd. Het is de tweede keer dat in Maastricht een LVK-finale wordt gehouden. De laatste keer was in 2019 in het MECC.

Halve finales in Meijel

De halve finales van het LVK 2024 worden gehouden in Meijel. Op donderdag 4 en vrijdag 5 januari moeten deelnemers in gemeenschapshuis D'n Binger zich zien te kwalificeren voor de grote finale in Maastricht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!