Van KVL-winnaar naar Netflix-hit: Manouk Pluis

Manouk Pluis speelt in de Netflix-hit Knokke Off en won in 2011 het KVL © L1 (Joop Aerdts)
In 2011 won ze het Kinder Vastelaoves Leedjesfestival, nu speelt ze één van de hoofdrollen in de Netflix-hit Knokke Off. Manouk Pluis: "Dit is zeker wel een hoogtepunt."
Manouk Pluis (23) werd geboren in Sittard en groeide op in Bunde. Het optreden zat er al vroeg in. Op haar negende deed ze mee aan de musical Ciske de Rat, op haar elfde won ze het Kinder Vastelaoves Leedjesfestival met het nummer 'Joonk gelieërd, is oud gedoon.'

Repeteren in garage

"Wat ik me vooral heel goed kan herinneren is heel veel repeteren bij pap in de garage," blikt Pluis terug op haar KVL-avontuur. "Mam die het kostuum had gemaakt. En ik zelf wilde het zo graag en vond het zo leuk. Ik werd daar echt in gesteund door mijn ouders, dat vind ik wel mooi om te zien."

Rijkeluiskinderen

Ze studeerde twee jaar geleden af aan de Toneelacademie in Maastricht en woont inmiddels in Amsterdam. De afgelopen jaren had ze een aantal kleinere tv- en filmrollen. De Netflix-serie Knokke Off is nu twee weken uit in Nederland en op dit moment de meest gestreamde serie in ons land. Het gaat over een groep rijkeluiskinderen die een zomer in Knokke doorbrengen. Pluis: "Dit is het eerste filmproject waarin ik mijn eigen rol volledig mocht bouwen en samenstellen. Met een heel groot team achter me dat heeft meegekeken. In die zin i het tot nu toe zeker wel een hoogtepunt."

Opa teleurgesteld

Waar ze vroeger dus veel in musicals speelde, heeft ze het zingen voorlopig vaarwel gezegd, zo vertelde ze in 2 x 11 jaor KVL: "Dat vind opa nog steeds heel jammer. Hij vond dat zo 'sjiek' toen. Hij vindt het wel jammer dat ik niet in de carnavalswereld ben doorgegaan."
Toch zijn er genoeg raakvlakken tussen het acteerwerk en Kinder Vastelaoves Leedjesfestival: "Ik denk dat het daar begonnen is. Mijn moeder werd vaak wat emotioneel als ik optrad, en toen dacht ik wel, ik kan mensen raken met wat ik doe. Dat heb ik eigenlijk al heel jong geleerd."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!