DeWolff jaagt op wereldrecord Jack White met 'fastest vinyl'

DeWolff tijdens een optreden © Flickr/Eric de Redelijkheid/CC BY-SA 2.0
De Geleense rockers van DeWolff gaan een poging wagen om het wereldrecord 'fastest vinyl' te verbreken. Het trio duikt daarom 1 juni de studio in en probeert dan binnen vier uur een LP op te nemen en die vervolgens te verkopen.
Het wereldrecord staat nu nog op naam van Jack White. De legendarische muzikant - die onder meer bekend is van The White Stripes - heeft dit kunstje ooit geklaard in 3 uur en 55 minuten.

Iets leuks met vinyl

De Limburgse rockers kwamen op het idee na een vraag van het Haarlem Vinyl Festival. "Ze hebben ons gevraagd of we iets leuks met vinyl konden verzinnen", zegt Robin Piso in een video op Instagram. Zo zijn ze op het idee gekomen om het wereldrecord van Jack White aan diggelen te spelen.

Rennen

De band gaat de 12-inch opnemen in Artone Studio in Haarlem, onder het toeziend oog van publiek. Zodra de plaat is geperst, moeten de leden van DeWolff de platenzaak Sounds in rennen om de eerste exemplaren te verkopen. Als dit binnen 3 uur en 55 minuten lukt, hebben ze het record te pakken. De mogelijke wereldrecordplaat is daarna ook verkrijgbaar in andere platenzaken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!