Video: Kinky kostuums in nieuwste productie Opera Zuid

Kostuummaker Michelle Cornelissen van Opera Zuid aan het werk voor de nieuwste productie Orphée aux Enfers © L1
Schaamteloos, hilarisch en een tikkeltje brutaal. Zo omschrijft Opera Zuid de nieuwste productie Orphée aux Enfers (Orpheus in de onderwereld).
Het stuk is een bewerking van de klassieke Griekse mythe over Orpheus en Eurydice, waarin Orpheus afdaalt in de onderwereld om zijn geliefde terug te winnen uit de dood.

Kinky randje

Mét een kinky randje dus, door Opera Zuid, waar de kleding van de spelers natuurlijk bij moet aansluiten. Kostuummaker Michelle Cornelissen: "Bij opera denk je al snel aan klassieke outfits, van die Marie Antoinette-jurken. Niet zo'n rave-outfit waar ik hier mee bezig ben. Maar dat is juist zo leuk aan opera's. Soms zijn ze eeuwenoud, maar de verhalen blijven relevant. We passen ze alleen aan deze tijd aan."

Première

Orphée aux Enfers door Opera Zuid gaat zondag 21 mei in première in het Parktheater in Eindhoven. De opera is nog te zien in Maastricht, Venlo, Heerlen, Sittard en Valkenburg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!