Philharmonie zuidnederland start nieuwe seizoen als Philzuid

De philharmonie zuidnederland speelt vanaf september onder de naam Philzuid. © Jean-Pierre Geusens
De philharmonie zuidnederland start vanaf september het nieuwe concertseizoen met een nieuwe naam: Philzuid.
Het orkest maakte dat vrijdagmorgen bekend bij de presentatie van het concertprogramma voor komend seizoen.

Jubileum

Het orkest viert komend najaar ook het 10-jarig jubileum. Voor het jubileumconcert op 22 en 23 september heeft het orkest de Zuid-Afrikaanse cellist en muzikale alleskunner Abel Selaocoe weten te strikken. Onder leiding van dirigent Duncan Ward zullen Philzuid en Selaocoe onder meer het celloconcert Four Spirits uitvoeren. Daarnaast staan Suite nr.2 uit Daphnis et Chloé van Ravel en de compositie Symfonische Dansen van Rachmaninov op het programma.

Brochure

In de seizoensbrochure valt verder het concert 'The (Uncertain) Four Seasons' op dat op 26 en 27 augustus tijdens het cultuurfestival Cultura Nova in Heerlen wordt opgevoerd. Het werk is gebaseerd op de beroemde vierjaargetijden-compositie van Vivaldi en heeft de klimaatverandering als thema.
Onder leiding van dirigent Sander Teepen gaat de Philzuid van 11 tot en met 15 oktober het concert Philsurround geven waarbij het publiek op de bühne tussen de orkestleden in mag gaan zitten. Per concert is er plek voor 200 bezoekers. Philzuid heeft dit concept afgekeken van de Brussels Philharmonic.
Verder heeft de Philzuid weer enkele familieconcerten, educatieve projecten voor scholieren, de populaire vastelaovesconcerten en rond Pasen de Matthäus-Passion geprogrammeerd.

Philharmonie zuidnederland

Het beroepsorkest voor Noord-Brabant en Limburg ontstond tien jaar geleden na een fusie van het Limburgs Symfonie Orkest (LSO) en het Brabants Orkest. Die moesten samengaan wegens het wegvallen van een groot deel van de overheidssubsidie als gevolg van de bezuinigingen op de culturele sector.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!