Lokaal talent verfilmt geschiedenis Reuver

Hoofdrolspeler Martine van der Meijden in Anna © PUUR theater
De verfilmde geschiedenis van Reuver is dinsdag in première gegaan in Bioscoop Luxor in Reuver. PUUR Theater maakte deze film 'Anna' ter gelegenheid van hun 5-jarig jubileum.
De film gaat over Anna die op eigenaardige wijze van het verleden in het heden terecht is gekomen.

Geheugen kwijt

Zelf weet ze niet meer wie ze is en waar ze vandaan komt. Om haar geheugen terug te krijgen gaat ze samen met Jay, op zoek naar antwoorden uit het verleden. Langzaam maar zeker leidt het spoor naar de tijd van de kleistekers in Reuver. Jay en Anna komen erachter dat zij meer met elkaar overeenkomen dan ze in eerste instantie dachten..

Greswarenfabriek

De opnames vonden onder meer plaats in de voormalige Greswarenfabriek. Hier werden tot 2007 keramische buizen geproduceerd. Tegenwoordig is in dit gebouw een middelbare school, horeca en bedrijven gevestigd. De Greswarenfabriek in Reuver is één van de oudste industriële gebouwen in Noord-Limburg, daterend uit de hoogtijdagen van de keramische industrie, eind 19e eeuw.

Regionaal talent

Yentl Evers deed de regie van de film. Zij werkte hiervoor met regionale talenten, die gewend zijn om op de planken te staan in plaats van voor een filmcamera: "Een film vraagt om een heel ander soort acteren: het spel is namelijk veel kleiner, het moet echt en geloofwaardig zijn. Ook het proces verloopt anders: minder repeteren, maar wel lange draaidagen. Zo stond in het schema dat de draaidag om 00.00 uur zou eindigen, maar werd dit 2:00 uur 's nachts. Daarnaast krijgen de leden geen directe feedback op hun prestaties, zoals dat wel het geval is in het theater."

Burgemeester

Niet alleen de acteurs komen uit de omgeving, ook achter de schermen krijgt regionaal talent een kans. De 24-jarige Eileen Bosch uit Venlo schreef het scenario en de 18-jarige Jens Smeets uit Merkelbeek deed het film- en montagewerk. In totaal hebben maar liefst 114 mensen meegewerkt aan deze film. Yentl Evers: "De betrokkenheid uit de regio zelf is groot. Zo heeft zelfs burgemeester Bob Vostermans een rol, als grenswachter."

Extra datums

Anna is nog te zien op 9, 13, 15, 22, 23 en 27 maart in Bioscoop Luxor Reuver. Voordat de film in première ging, waren al vijf van de zes voorstellingen uitverkocht. Daarom is 29 maart nog toegevoegd als extra datum. info: PUUR Theater

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!