Entertainment

Hiphopfenomeen Jennifer Romen gaat het theater in

Eerste avondvullende theatershow 'Delusion' van choreograaf en danser Jennifer Romen © Vera Schrobber en Daniel van Hauten
Ze was al Europees en wereldkampioen hiphop, heeft haar eigen dansgroep en dansschool, en nu staat ze aan de vooravond van haar eerste theatertour. Jennifer Romen (26) uit Maastricht: "Erg spannend ja, loslaten is lastig."
Haar carrière gaat als een raket. Ze begon pas op haar twaalfde met dansen, maar groeide al snel uit tot een fenomeen in de hiphopwereld., met onder meer deelnames aan de talentenjachten Dance Dance Dance, Dance as One, Got Talent en NBC’s World of Dance met Jennifer Lopez.

Idee speelde al langer

“Het idee van een theatertour speelde al langer. Het voelt ook echt alsof al het werk van de afgelopen jaren samenkomt. Ik heb tot nu toe heel doelgericht werk gedaan. Bij Dance, Dance, Dance bijvoorbeeld lever je wekelijks minimaal drie choreografieën af. Nu kan ik eindelijk eens optimaal te werk gaan. Ik heb het nog nooit meegemaakt dat ik twee maanden kon repeteren voor een voorstelling", aldus Romen. "De meeste mensen zijn onder de indruk van al die competities en tv-programma's. Zelf dacht ik al langer, ‘kon ik maar eens laten zien wat ik écht in huis heb."

Spannend

Romen is danser én choreograaf. Bij deze voorstelling danst ze niet mee. "Erg spannend, ik ben benieuwd hoe ik me ga voelen als ik straks echt in de zaal zit en hun zie dansen. Ja, dan moet ik loslaten, maar ik heb alle vertrouwen in mijn dansers." De voorstelling Delusion noemt ze zelf een combinatie van dans en visuele illusies, maar veel aandacht voor het synchroon bewegen van de dansers: "Dat is heel 'pleasing' voor het oog. Het is zó precies, het moe zó synchroon zijn, als iemand er 1 centimeter naast zit, dan klopt het al niet meer."
Aanstaande maandag gaat het eerste avondvullende theaterprogramma van Jennifer Romen Delusion in première, in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Daarna gaat het programma op tour door het hele land. In totaal zijn er zo'n 50 voorstellingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!