Boekverfilming Toen ik je zag in maart in première

De filmposter van Toen ik je zag © Dutch FilmWorks
De film 'Toen ik je zag' van de Tegelse regisseur Ben Verbong gaat 2 maart in première. Het is een verfilming van de bestseller die Isa Hoes schreef over haar leven met Antonie Kamerling.
Dat boek verscheen in 2013, drie jaar nadat Antonie Kamerling zichzelf van het leven beroofde. Ben Verbong bewerkte het boek en regisseerde de verfilming.

Grote liefde

In de jarenlange voorbereidingen van de film had hij vele gesprekken met Isa Hoes, waarbij ze hem steeds meer over haar jaren met Antonie vertelde. Verbong hoorde vooral een liefdesverhaal. "Ik wilde in geen geval een film over een ziekte maken", zegt Verbong. "Het zijn scènes uit een gewoon gezin die laten zien hoe hun geluk steeds meer ondermijnd wordt door een ongrijpbare ziekte. De vrouw probeert de grote liefde voor het gezin en voor elkaar te redden. Het moest vooral geen zware film worden, eerder hoopvol en troostend."

Limburger van Verdienste

Voor Verbong is het zijn eerste grote Nederlandse speelfilm sinds 1994. Hij is vooral actief in Duitsland met het produceren van films en tv-series. Hij werd in 2019 benoemd tot Limburger van Verdienste. Hij kreeg de provinciale onderscheiding voor zijn baanbrekende bijdrage aan de Nederlandse filmindustrie. Verbong zit al ruim 50 jaar in het vak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!