Entertainment

Jochem Myjer neemt Toon Hermans Prijs in ontvangst

Jochem Myjer met de Toon Hermans Prijs © L1 (Bram Becks)
Cabaretier Jochem Myjer heeft zaterdagavond in Sittard de Toon Hermans Prijs in ontvangst genomen. "Wauw! Wauw! Wat geweldig!" reageerde Myjer vereerd.
Myjer kreeg de prijs van Githa Hermans, kleindochter van Toon Hermans, overhandigd in het Toon Hermans Theater.

Geen woorden voor

"Ik ben ontzettend dankbaar, dat ik een prijs krijg die is vernoemd naar de allergrootste artiest die Nederland ooit gekend heeft", vertelt een zichtbaar vereerde Jochem Myjer op het podium. "Ik ben al vanaf mijn jeugd fan van Toon. Ik denk dat ik echt wel alles van hem ken."
Jochem Myjer ontvangt Toon Hermans Prijs in Sittard © L1 (Bram Becks)

Bronzen profiel

Het is pas de zesde maal dat de prijs, in het leven geroepen na het overlijden van Hermans in 2000, werd uitgereikt. Met de award zet de stichting personen of instanties in het zonnetje die zich hebben ingezet in de geest van de Sittardenaar.
De prijs, die bestaat uit een bronzen profiel van de beroemde komiek, ging eerder naar Mini & Maxi, André van Duin, Paul van Vliet en Freek de Jonge, mondolineorkest Estrellita uit Molenschot en de gemeente Sittard-Geleen.
De volledige prijsuitreiking is op Tweede Kerstdag in het programma "Ode aan Toon" te zien op L1 TV.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!