Entertainment

Ook Paradiso rap uitverkocht voor Neet oét Lottum

Neet oét Lottum in De Gouden Tijger in Venlo © Peter de Ronde
Niet alleen de caféconcerten in januari van de Venlose band Neet oét Lottum waren in een mum van tijd weg, ook het optreden in juli 2023 in de Amsterdamse popzaal Paradiso was zaterdagochtend binnen dertien minuten uitverkocht.
De comeback van de band die 13 jaar geleden de stekker eruit trok, begon afgelopen zomer tijdens het Zomerparkfeest in Venlo. Na het concert van de band van Pollux kwamen de voormalige bandleden van Neet oét Lottum op het podium voor een korte set met liedjes van vroeger. Snel daarna kondigde de band reünieconcerten in Venlo aan.

Uitverkocht

De grote belangstelling voor deze concertreeks verraste de band. Een uitverkocht Paradiso zal de Venlose band ook niet verwacht hebben. De kaartverkoop voor het concert op 16 juli 2023 in Amsterdam begon vanmorgen om 10:00 uur. Dertien minuten later was het uitverkocht, zo laat Pollux weten.

Eerdere kans

De band kreeg twintig jaar geleden al eens de kans om te spelen in Paradiso, maar moest toen afzeggen. De reden: de toenmalige accordeonist wilde zijn diploma-uitreiking op zijn middelbare school niet missen. "We waren jong", zegt frontman Frans Pollux daar nu over. "Roy had al veel belangrijke levensmomenten moeten missen - altijd weg met de band. Nu koos hij één keer voor zichzelf. Het was even slikken, maar we begrepen hem wel."
Het leverde een geweldige anekdote op: 'wij hebben Paradiso afgezegd'. Maar diep van binnen is het altijd een klein beetje pijn blijven doen, zeker toen in 2009 duidelijk werd dat Paradiso er nooit meer in zou zitten: de band ging uit elkaar.

Hald mich 's vas

Neet oét Lottum trad op tussen 1995 en 2009. De band maakte zes albums en scoorde een hit met Hald mich 's vas. Dat nummer stond meerdere keren op nummer 1 in de Limburgse 100 en is een vaste waarde in de Top 2000 van Radio 2.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!