Entertainment

Violist Enzo Kok: ‘Ik ben geen wonderkind’

Enzo Kok tijdens het radioprogramma Blaaskracht © L1
Hij mag dan op jonge leeftijd al succes hebben, op grote podia staan en veel prijzen binnenslepen, maar de 20-jarige violist Enzo Kok uit Kerkrade vindt het vervelend als journalisten hem bestempelen als 'wonderkind.'
Dat zegt hij in het L1-radioprogramma Blaaskracht.

Niet uit de mouw

"Die term is niet terecht", vindt Enzo Kok, die momenteel derdejaars student is aan het conservatorium in Amsterdam. "Ik werk heel hard en viool spelen is mijn passie, maar ik ben absoluut geen wonderkind. Er zijn wel meer kinderen die op jonge leeftijd iets bereiken. Ik schud het niet zomaar uit mijn mouw."

Talentenshows

De Kerkradenaar begon op zesjarige leeftijd met viool spelen. Als twaalfjarige stond hij bij André Rieu op het podium. Ook nam hij met succes deel aan talentenshows op de Nederlandse en Duitse televisie. In 2019 kreeg hij een eerste prijs in de landelijke finale van het befaamde Prinses Christina Concours.
Tijdens L1-radioprogramma Blaaskracht zondag om 18:00 uur bepaalt Enzo Kok de muziek. Hij laat concerten horen met de violisten Liza Ferschtman, André Rieu en Zino Francescatti. Ook muziek van Guns N' Roses en zijn jongste zus Emma Kok komen voorbij. Daarnaast vertelt Kok over zijn 300 jaar oude viool die hij in bruikleen heeft.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!