Entertainment

Neet oét Lottum binnen 7 minuten uitverkocht: extra shows

Neet oet Lottum in De Gouden Tijger © Fotograaf: Peter de Ronde
Dat het snel zou gaan was al een beetje de verwachting, maar zo snel? De drie reünie-concerten die de Venlose band Neet oet Lottum gaat geven waren zaterdagochtend binnen een paar minuten uitverkocht.
De belangstelling voor de kaartjes is zo groot dat de band drie extra concerten gaat toevoegen. De kaartverkoop daarvoor start maandag.

Supertof

Eerder deze week maakte de band onder leiding van frontman Frans Pollux bekend weer op te gaan treden. Een gezamenlijk reunie-concert op het Zomerparkfeest smaakte naar meer, zo vertelde Pollux eerder tegen L1: "Dat was zo supertof, het leverde een bom aan reacties op, zoveel dat we samen zijn gaan zitten en ons hebben afgevraagd of we het nog eens zouden moeten doen. Nou, het antwoord is dus ja."

Drie extra shows

Zaterdagochtend om tien uur ging de kaartverkoop voor de drie optredens begin januari in café De Gouden Tijger van start. Er waren in totaal 1200 kaarten beschikbaar, maar die waren dus binnen 7 minuten weg. Neet oet Lottum voegt nu drie optredens toe, op zaterdag 14 januari, vrijdag 27 januari en zondag 29 januari, allemaal in De Gouden Tijger in Venlo.

Zomerparkfeest

Neet oet Lottum trad op tussen 1995 en 2009. De band maakte zes albums en scoorde een hit met Hald mich ’s vas. Dat nummer stond meerdere keren op nummer 1 in de Limburgse 100 en is een vaste waarde in de Top 2000 van Radio 2. In augustus kwam Neet oét Lottum al bij elkaar tijdens het Zomerparkfeest in Venlo. De band stond ineens na 13 jaar stilte op het podium als verrassing tijdens de show van Frans Pollux. De band speelde toen vier nummers.
In Plateweg hoor je zaterdagmiddag een uitgebreid gesprek met accordeonist Bjorn Schamp, bassist Alexander op het Veld en frontman Frans Pollux. Plateweg hoor je op L1 Radio tussen 13:00 en 16:00.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!