Inspiratieprijs Cultuurfonds Limburg naar Butterfly House

Stefan Cools en Sandra van den Beuken © Moniek Wegdam
De Inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg is dit jaar voor Stefan Cools en Sandra van den Beuken van The Butterfly House.
Cools en Van den Beuken werken op het snijvlak van kunst, natuur en wetenschap.

Bloemenvelden

Zo hebben ze de afgelopen jaren bloemenvelden ingezaaid in Baarlo, Bunde, Heythuysen, Houthem, Maastricht en Susteren. Hier hebben ze samen met vrijwilligers twee jaar artistiek en wetenschappelijk onderzoek gedaan. Ze proberen er bijvoorbeeld achter te komen welke zaden waar floreren, en welke vlinders waar van profiteren.
De jury van de inspiratieprijs roemt die aanpak: "In hun vernieuwende praktijk weten ze kunst, wetenschappelijk onderzoek, landschapsarchitectuur, natuurbeheer en burgerparticipatie te combineren. Hun enthousiasme vormt de motor achter de betrokkenheid van vele vrijwilligers in heel Limburg."

Inspiratieprijs

De prijs bestaat uit een bedrag van 15.000 euro en een glasobject van kunstenares Ruth Houkes. Gouverneur Emile Roemer reikt de prijs 17 november uit. Eerdere winnaars zijn onder meer rockband DeWolff, regisseur Elbe Stevens, danseres Jennifer Romen, modeplatform Fashionclash en de artistieke leiding van Toneelgroep Maastricht, Michel Sluysmans en Serve Hermans.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!