Entertainment

De duivel is in Ger Koopmans gevaren

Der Freischütz door Opera Compact © Sanne Linssen
Oud-gedeputeerde Ger Koopmans maakte vrijdagavond zijn debuut op het toneel. Hij speelde de duivel in Der Freischütz, de nieuwste productie van Opera Compact. "Het ging in ieder geval veel beter dan de generale donderdag."
Der Freischütz gaat over een man die een schutterswedstrijd moet winnen om met zijn geliefde te kunnen trouwen. Om het lot een handje te helpen sluit hij een pact met duivel Samiel, gespeeld door Koopmans dus. Die levert kogels die altijd raak schieten, maar uiteraard blijft dit gesjoemel niet zonder gevolgen.

'Voel me echt verrijkt'

Koopmans kijkt met veel plezier terug op zijn operadebuut, zo zei hij direct na afloop van de voorstelling in het Openluchttheater in Valkenburg.
"Wat we moesten doen, en bij mij is dat heel overzichtelijk met die paar zinnen tekst die ik heb, dat ging goed. In ieder geval beter dan de generale donderdag. Het paard was vrijdag wel ietsje wilder haha. Maar ik ben natuurlijk boer geweest, dat kan ik wel aan. Maar het is superinteressant om hieraan mee te doen. Ik ben natuurlijk heel vaak gaan kijken de afgelopen jaren, maar maak het nu van de andere kant mee. Hoe soms hele kleine wijzigingen van de dirigent of van de regisseur zo'n groot verschil kunnen maken. Ontzettend leuk, een leerzaam proces om mee te maken. Ik voel me echt verrijkt."
Ger Koopmans als duivel Samiel in Der Freischütz © Sanne Linssen

Zangers en schutterijen

Koopmans - die dus ook op een paard ten tonele verschijnt- deelt het podium met professionele zangers Bibi Ortjens, Fenna Ograjensek, Pascal Pittie en Thomas Bonni. Ook doen mensen van de lokale schutterijen mee aan de uitvoeringen. De originele muziek van de opera van Carl Maria von Weber is bewerkt door jazz-componist Jesse Passenier. Het stuk is nog een aantal keren te zien in de openluchttheaters van Valkenburg, Brunssum en Thorn, en bij het kasteel in Montfort.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!