Video: André Rieu blikt terug op Vrijthof-concerten

André Rieu voorafgaand aan een van zijn 15 concerten op het Vrijthof. © ANP
Zondagavond vond alweer het laatste Vrijthof-concert plaats van André Rieu dit jaar. Zo'n 180.000 fans van over de hele wereld reisden in juli af naar de provinciehoofdstad. Bezoekers kwamen uit bijna 100 verschillende landen.
Hoe kijkt de wereldberoemde violist zelf terug op de concerten in zijn Mestreech? Rieu praat er openhartig over in het L1-programma L1mburg Centraal.

Concertmodus

"Ja, ik ben nog een beetje in de concertmodus. De hele maand hebben we ieder weekend vier keer op het Vrijthof gestaan, dus je gaat er zo naar leven." Vanwege de coronacrisis heeft de violist twee jaar niet kunnen spelen in 'zijn' stad: "Toen de pandemie begon stond er ergens dat pandemieën twee jaar duren. Dus ik had me er al een beetje op ingesteld eigenlijk." Toch vond Rieu het weer fijn om weer met zijn Johann Strauss-orkest op het Vrijthof te staan: "Het voelde speciaal, dat merkten we ook aan het publiek. De bezoekers waren dolenthousiast dat het weer mocht, dat voelden we."

Sporten

Hoe houdt de 72-jarige violist het elke dag nog zo goed vol? "Ik sport iedere dag. Ik heb een personal trainer en die gaat ook mee op tour, dat vind ik heel fijn. Alleen op maandag sport ik niet", zegt Rieu. Ook probeert hij gezond te eten en vermijdt hij alcohol: "Dat is de enige manier dat ik het volhou."
Voorlopig heeft de Maastrichtenaar weer even rust. Maar echt op vakantie, dat hoeft voor hem niet: "Ik ben geen vakantiemens, Marjorie ook niet. Wij gaan elk jaar drie dagen naar Rome. Maar niet in de zomer, dan is het te warm en te druk."
Het hele gesprek met André Rieu is hieronder terug te zien.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!