Uiting maakt podcast over baarmoederhalskanker vriendin

© Lex Uiting (Instagram)
Lex Uiting en zijn vriendin Susan Oostdam hebben een podcast gemaakt over haar ziekte en de emotionele rollercoaster waar ze een jaar geleden in belandden toen bij Oostdam baarmoederhalskanker werd ontdekt.
Ze namen alle gesprekken met de artsen op, net als de gesprekken met familie en elkaar.

Audiobestanden

"Ons leven stond op z'n kop. Vanaf moment één dat we 't ziekenhuis in liepen, heb ik de moeilijke gesprekken met de artsen opgenomen, houtje-touwtje met de dictafoon van m'n iPhone", schrijft Uiting op Instagram. "Om het later thuis nog eens rustig terug te kunnen luisteren."
"Er komt zoveel emotie bij. Je zit tegenover een arts en hebt zoveel vragen. Ik wilde het thuis nog eens rustig afluisteren, ook omdat we familie hebben in Limburg, ver weg, en die wil je zo goed mogelijk informeren", vertelt Uiting in het AD. De twee komen allebei uit Venlo en leerden elkaar daar ook kennen. Inmiddels wonen ze al jaren in Amsterdam.

Podcast

Het was aanvankelijk niet de bedoeling om de audiobestanden te publiceren. Maar toen Susan erachter kwam dat bijna de helft van alle vrouwen nooit een uitstrijkje laat maken bij de huisarts, kreeg ze het idee om een podcast te maken. "Ik vond dat het béste en het slechtste idee ooit. Tegelijkertijd."
De podcast 'De Tumor Tapes' is vanaf donderdag te beluisteren. "Je zit bij ons aan de keukentafel, je ligt naast ons in bed, en je rijdt met Susan de OK op. Met alle tranen, angst en spanningen die daarbij komen kijken", zegt Uiting op Instagram. "Met maar één doel: iedereen laten horen hoe - focking - belangrijk dat uitstrijkje is."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!