Italiaanse burgemeester uit tv-programma Ollolai naar Venlo

© Pexels
Burgemeester Efisio Arbau uit het Italiaanse dorpje Ollolai komt met een delegatie van raadsleden en lokale ondernemers naar Venlo.
De burgemeester kreeg in Nederland bekendheid door het programma Het Italiaanse Dorp: Ollolai op RTL 4. In dat programma kochten Nederlanders voor het symbolische bedrag van één euro vervallen kavels om die vervolgens zelf te renoveren.

Lijntjes kort houden

"Nu het programma is afgelopen, wil de burgemeester de lijntjes met Nederland kort houden", zegt Chantal Theunissen tegen L1. De Venlose deed, samen met haar man Paul Bax, mee aan het programma. "De burgemeester, raadsleden en lokale ondernemers vinden het leuk om in Nederland verbindingen te leggen."

Markt

Chantal kreeg daarom de vraag van de Ollolaise burgemeester of ze hem wilde uitnodigen bij zijn Venlose collega. Dat is gelukt. "Op zondag 18 november is er een markt waarin lokale ondernemers streekproducten presenteren", vertelt Chantal. De locatie is nog niet bekend. De Italiaanse delegatie komt meerdere dagen naar Venlo, en maken ook een kennismakingstour door de stad.

Pijnbestrijdings- en revalidatiepraktijk

Het doel van Chantal en Paul was om een pijnbestrijdings- en revalidatiepraktijk te runnen in het dorpje op Sardinië. Ze zaten tot het officiële einde in de uitzending, die in augustus werd uitgezonden. Omdat het zo'n succes bleek, maakte RTL nog een vervolgreeks. Maar daar deed het stel niet meer aan mee, wel zijn ze nog actief met de praktijk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!