Twan Huys scoort met tafelrel over Zwarte Piet

© ANP
Twan Huys heeft de kijkcijfers van RTL Late Night vrijdagavond een flinke impuls gegeven dankzij een verhitte discussie over Zwarte Piet.
De talkshowhost uit Sevenum had Jenny Douwes, het boegbeeld van de 'blokkeerfriezen', uitgenodigd aan tafel. Ook Jerry Afriyie van anti-zwartepietbeweging Kick Out Zwarte Piet was uitgenodigd. Maar omdat Douwes vooraf had aangegeven niet in debat te willen met Afriyie moest hij in het publiek gaan zitten.

Vlam in de pan

Huys dacht daar echter anders over. Gaandeweg zijn praatprogramma probeerde hij de twee toch met elkaar in gesprek te brengen. "Je hebt je niet aan je woord gehouden", reageerde de Friezin fel. Huys zei op zijn beurt dat iedereen gelijk is. "Dus ik wil graag met beide partijen praten", aldus de host. "Twan, jij hebt je woord gegeven, dan had je dat niet moeten zeggen. Als ik had geweten wat het plan was, was ik hier niet naartoe gekomen", zei Douwes vervolgens geprikkeld.
De meesterinterviewer uit Sevenum kreeg uiteindelijk toch zijn zin. Tegen de wil van Douwes in mocht de voorman van Kick Out Zwarte Piet uiteindelijk wel aanschuiven.

Blokkade

De Friese vrouw zat aan tafel om over haar rechtszaak te praten die deze week heeft plaatsgevonden. Douwes heeft vorig jaar opgeroepen om de snelweg richting Dokkum te blokkeren, waar de intocht van Sinterklaas was. Dit om zo anti-zwartepietenactivisten, onder wie Afriyie, te weren uit de stad zodat zij hier niet konden demonstreren. Vrijdag hoorden 34 blokeerfriezen werkstraffen tegen zich eisen.

Kijkcijfers

De tafelrel heeft Huys echter geen windeieren gelegd. Met 592.000 kijkers was dit volgens Mediacourant zijn best bekeken RTL Late Night sinds de special over The Voice of Holland, een dikke maand geleden. Na een laagterecord is RTL Late Night weer eens in de dag-top-25 terug te vinden, zo blijkt uit de cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!