Culinaire tip Tom Dumoulin: 'Eet kiwi's met huid en haar'

© Beeldbank Limburg
Tom Dumoulin eet zijn kiwi's het liefst met huid en haar.
Die culinaire tip geeft de topman van Team Sunweb in gesprek met de NOS. "Je hoeft hem niet meer uit te lepelen en het wordt geen knoeiboel als je 'm insnijdt", zegt Dumoulin.

Rare vogel

Dumoulin kwam niet zelf op het idee om kiwi's met huid en haar te verslinden. Hij heeft inspiratie opgedaan bij zijn Zuid-Afrikaanse teamgenoot Reinardt Janse van Rensburg. "Sowieso een beetje een rare vogel, maar op een leuke manier", zegt de renner. "Die at ineens een kiwi met huid en haar op. Ik vond dat zó apart. Maar ik sta open voor allerlei dingen."

Aanrader

De Maastrichtenaar probeerde het ook en was aangenaam verrast. "Je hebt het echt niet in de gaten. Het is net alsof je een appel met schil eet", zegt hij. Dumoulin snapt dat mensen het raar vinden, maar volgens de Maastrichtenaar is het geweldig. "Ik zou het iedereen aanraden."

Poepincident

Sinds zijn veelbesproken poepincident in de Giro d'Italia volgt Dumoulin een speciaal dieet. Hij bleek producten met fructose en lactose niet zo goed te kunnen verdragen. Daar heeft Dumoulin tijdens wielerkoersen appels ingeruild voor kiwi's.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!