Mister Pinkpop over biografie Koelewijn: 'meer dan vrienden'

© Jean-Pierre Geusens
Festivalbaas Jan Smeets krijgt de eer om maandagmiddag het eerste exemplaar van de biografie van Peter Koelewijn aan de zanger te overhandigen.
Mister Pinkpop vindt het een hele eer om het eerste exemplaar aan zijn goede vriend te overhandigen. Ze kennen elkaar al sinds 1960.

President

De twee zijn naar eigen zeggen 'meer dan vrienden'. De Pinkpopman zijn eerste activiteit in de muziekwereld is geïnspireerd door Koelewijn. "Ik hoorde het nummer 'Kom van dat dak af' voor het eerst op mijn transistorradiootje en was zo onder de indruk. Toen ben ik met wat vrienden naar Eindhoven gefietst om daar aan Peter te vragen of we een fanclub mochten oprichten. Dat vond hij een goed idee."
Sindsdien is Smeets president van de fanclub. In 1961 organiseerde hij ook een concert met Peter en de Rockets in Grevenbricht dat volledig uitverkocht was.

'Flits in de geschiedenis'

De biografie is geschreven door popjournalist Tjerk Lammers. Mister Pinkpop heeft geen exclusief inkijkje in de biografie gehad. "Nee ik weet nog niks. Ik heb geen idee of ik erin sta. Ik ben heel benieuwd of de schrijver aan mij heeft gedacht of dat het alleen een flits in de geschiedenis was."

Aangepraat

Met een eigen biografie is Smeets nog lang niet bezig. "Het wordt me wel aangepraat, maar voorlopig ga ik daar nog niet aan beginnen. Daar gaat heel veel tijd in zitten."
Maandagmiddag 16:00 overhandigt hij het boek aan zijn vriend in Hilversum.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!