Radiocoryfee Felix Meurders opgelucht dat hij mag blijven

© ANP
Radiocoryfee Felix Meurders is blij dat hij voorlopig nog even Spijkers met Koppen mag blijven presenteren.
"Ik ben opgelucht", zegt de de 72-jarige Maastrichtenaar in gesprek met de ochtendshow van L1.

Spijkers met Koppen

Vorige week kreeg Meurders te horen dat hij het veld moest ruimen bij het populaire radioprogramma, omdat de NPO een jonger publiek wil aanspreken. Het nieuws sloeg in als een bom.

'Felix mag blijven'

De presentator zelf zag het nieuws ook niet aankomen. Te meer omdat de NPO er geen argumenten voor had. "Ik heb gevraagd of ik inhoudelijk niet voldeed, maar daar was geen sprake van", zegt Meurders. "Ik ben blij dat BNNVARA de NPO heeft getrotseerd en heeft gezegd dat Felix moet blijven."

Nieuw programma

Uiteindelijk moet Meurders wel het veld ruimen bij Spijkers met Koppen. Toch blijft de radiodino gewoon hoorbaar. "Ze gaan een nieuw programma voor me zoeken, maar zo lang er nog geen vervanger is, blijf ik gewoon Spijkers presenteren."
Audio: Felix Meurders bij L1 (2 okt 2018)

Jubileum

Spijkers met Koppen, dat aanstaande zondag het dertigjarig jubileum viert in Carré, doet het vooral erg goed onder iets oudere luisteraars. Als het aan Meurders ligt, is de directie die hem wilde dumpen, zondag gewoon welkom. "Dan zien ze ook eens hoe een goed programma wordt gemaakt", aldus de Maastrichtenaar.
Het jubileum wordt live uitgezonden tussen 16:00 en 18:00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!