Rowwen Hèze stapt over naar label Guus Meeuwis

© ANP
De Americaanse band Rowwen Hèze heeft getekend bij Modestus Records, het platenlabel van de Brabantse zanger Guus Meeuwis.
Dat vertelde de band woensdagavond bij een bijzonder Limburgse aflevering van RTL Late Night, met behalve Twan Huys en Rowwen Hèze ook Venlonaar Lex Uiting.

Vleugels
Rowwen Hèze heeft de afgelopen jaren muziek uitgebracht op haar eigen label. Ook de productie van de albums gebeurde onder eigen vlag. "We slaan onze vleugels uit, niet omdat we dat willen, maar omdat we moeten; de liedjes vragen er om!" meldt de band op Instagram.

Zachte G

De overstap van de Limburgse band naar de Brabantse platenboer komt niet als een enorme verrassing. Eerder stond Rowwen Hèze samen met de in gedeeltelijk in Meerssen opgegroeide Brabantse volkszanger op het podium tijdens zijn Groots met een zachte G-concert in het PSV-stadion.

Nieuwe plaat

Inmiddels wordt er in een Haarlemse studio druk gewerkt aan een nieuw album. Dat staat gepland voor april 2019. De eerste single verschijnt begin volgend jaar. De productie van het album is in handen van Huub Reijnders die ook werkte met onder meer Guus Meeuwis en BLØF.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!