'Brouw' samen met Rowwen Hèze een groots lied

© ANP
Gebrouwe in Limburg is de nieuwste single van Rowwen Hèze. Maar het lied is nog niet af. De band wil samen met allerlei muzikanten 'het grootst gemaakte lied ooit in Limburg' maken.
Op elke 30ste van de maand brengt de band uit America als cadeau voor hun 30-jarig bestaan een gratis te downloaden single uit. Maar deze maand is het een kale versie en vraagt Rowwen Hèze input van het publiek.

Iedereen mag meedoen

"Of je nu drummer, gitarist of violist bent, speelt in een harmonie/fanfare of je nu rapper, operazanger bent of in een koor zingt of je muziek maakt met pannendeksels, tapdance-schoenen of andere bijzondere geluiden op het ritme maakt: help ons mee om dit lied bijzonder en groot te maken." Dat is de oproep op de website van Rowwen Hèze.

Brouwen

Het nummer gaat om 'muzikaal brouwen' legt zanger en schrijver Jack Poels tegen de NOS uit. "Iedereen kan zijn eigen ingrediënten toevoegen. Het wordt een lied van ruim zes minuten, met een Bohemian Rhapsody-achtige lengte. Wij leveren een track en een melodie, heel basaal. Daarover kan iedereen zijn partij inspelen."

Opname

In augustus en september worden een aantal Limburgse Theaters omgetoverd tot een opname-studio. Eind september wordt Gebrouwe in Limburg uitgebracht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!