Ook de jeugd van toen amuseert zich met De Jeugd

© Marcel van Hoorn (ANP)
Het blijven grapjassen, die jongens van De Jeugd van Tegenwoordig.
Ook wanneer ze hun tienjarig jubileum vieren in Landgraaf – slechts een paar dagen na twee glansrijke shows in de Amsterdamse Heineken Music Hall – zetten ze de boel op stelten. Speciaal aangerukte gasten aankondigen en dan gewoon jezelf bedoelen, rare T-shirts uitdelen, zorgen dat een groot deel van het publiek op de schouder van de buurman gaat zitten en uiteraard je laten voortbewegen op de handen van je toeschouwers.

Verjaardagstaart

De opkomst van De Jeugd van Tegenwoordig is al lachwekkend. Een gigantisch cadeau klapt open als Bas Bron de beat inzet en we zien de jongens aan een barretje zitten, met naast hen een grote verjaardagstaart. In het uur dat volgt komen als vanzelfsprekend alle bekende liedjes uit de afgelopen tien jaar voorbij, waarvan heel flarden letterlijk worden meegezongen.

Nog tien jaar

Niet alleen door de jonkies en de twintigers op het veld, maar zeker ook door de jeugd van negentienhonderd zoveel. Het staat als paal boven water: De Jeugd van Tegenwoordig kan er nog makkelijk tien jaar aan vastplakken. En je bent 'een sjembek die zeurt' als je vindt dat het niet zo is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!