Van Diems 'De Surprise' verkocht aan twaalf landen

Regisseur Mike van Diem tussen hoofdrolspelers Georgina Verbaan en Jeroen van Koningsbrugge. © ANP
De filmrechten van 'De Surprise' van de Sittardse regisseur Mike van Diem is aan twaalf landen verkocht.
Daardoor is de romantische komedie straks te zien in onder meer Rusland, Portugal, Ierland, Zwitserland, Taiwan, Hongkong, Japan en Indonesië.

Cannes

De verkoop vond deels plaats op het filmfestival in Cannes dat onlangs plaatsvond. Vorige week ging De Surprise in première in 82 Nederlandse bioscopen. Al daarvoor was er interesse uit het buitenland.

Verliefd

In De Surprise wordt multimiljonair Jacob voor het eerst in zijn leven verliefd op de mooie Anne. Voor het eerst lijkt het leven hun toe te lachen, alleen hebben ze kort daarvoor een contract getekend met een bedrijf dat hen op een verrassende wijze naar de andere wereld zal helpen. Als zij onder het contract proberen uit te komen, blijkt dat nog niet zo gemakkelijk. De hoofdrollen worden vertolkt door Jeroen van Koningsbrugge en Georgina Verbaan.

Succes

Met de verkoop van de film schrijft de in Sittard opgegroeide Van Diem opnieuw een succesvolle productie op zijn naam. In 1998 een Oscar voor de beste buitenlandse film met Karakter.
© Filmdepot

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!