Sporters op social media: dit zijn de do's en don'ts

© Istock
Met honderdduizenden volgers bereiken topsporters als Max Verstappen, Lieke Martens en Tom Dumoulin hun fans vooral via social media.
En dat voorbeeld doet volgen, ook bijvoorbeeld voor de internationaal iets lager aangeschreven voetballers van MVV.

1,7 miljoen volgers

Maar wat zet je op je Instagram of Facebook-account als voetballer van een middenmootclub uit de Keuken Kampioen Divisie? Je bent tenslotte geen Max Verstappen die zijn 1,7 miljoen Instagramvolgers bedient vanuit Monaco. Of een Lieke Martens, die via Instagram kleine tipjes van de sluier oplicht over haar leven in Barcelona. Die worden door meer dan 750.000 mensen gevolgd.

Blunders

Uiteraard is het verstandig om goed na te denken wat je precies deelt. Voetballer Gregory van der Wiel was een paar jaar geleden zo snugger om zich af te melden voor een wedstrijd vanwege een hersenschudding, maar deelde vervolgens wel foto's van een avondje stappen met vrienden.

Don't

Om zulke blunders te voorkomen zijn er deskundigen als Nicolle Adriaens. Zij geeft cursussen aan sporters en bedrijven die zich online beter willen profileren. Een paar dingen kun je volgens haar beter laten.

Do

Om van je account wél een succes te maken, heeft Adriaens gelukkig ook nog wat tips.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!