Nathan Rutjes neemt afscheid als profvoetballer

Nathan Rutjes in actie, tijdens de bekerwedstrijd tegen Noordwijkerhout in december 2017. © Orange Pictures
Met een staande ovatie is in de rust van de wedstrijd Roda JC Kerkrade - Sparta Rotterdam afscheid genomen van Nathan Rutjes als profvoetballer.
Ook het zoontje Lavezzi van Rutjes was daarbij aanwezig.
De 34-jarige Rutjes groeide met zijn manier van voetballen, zijn karakteristieke kapsel en zijn positieve toon in interviews uit tot een cultheld.

UEFA A

Rutjes werd in 2016 uitgeroepen als Maatschappelijk Speler van het Jaar en is actief bij de Stichting Roda JC Midden in de Maatschappij. Daarnaast is Rutjes assistent-trainer van Roda JC O17 en is hij bezig om zijn diploma UEFA A te halen. Hij voetbalt nog bij Hoofdklasser Groene Ster.

Begeleiden

Rutjes begon in het seizoen 2005/2006 bij Sparta, en werd door MVV in 2012 naar het zuiden gehaald. Daar zette hij ook stappen bij het begeleiden van de jeugd: Maastricht United. Na twee seizoenen MVV maakte hij de overstap naar Roda JC.
Rutjes speelde 61 officiële wedstrijden voor Roda JC, tegen 97 officiële wedstrijden voor Sparta Rotterdam waar hij zijn profcarrière begon.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!