Mike van Diem ziet dialectfilm wel zitten

© ANP
Regisseur Mike van Diem uit Sittard denkt eraan een film te maken in het Limburgs dialect.
Dat stelt de filmmaker zaterdag in een interview met de Limburgse kranten. "Ik zou graag een film in Limburg maken, wat mij betreft zelfs in het dialect. Ik sluit niet uit dat het gebeurt."

Niet concreet

Al benadrukt de maker, van wie deze week De Surprise in première ging, dat er geen concreet idee op tafel ligt. "Voor geen één film." De wens om een dialectfilm te maken is ontstaan doordat hij de film Hemel op Aarde zag van Pieter Kuijpers uit Tegelen. "Ik zag er mijn eigen jeugd in terug, qua setting was het thuiskomen. Fantastisch. Jammer dat die film relatief weinig heeft gedaan. Hij is onhandig uitgebracht, had makkelijk de openingsfilm van het Nederlands Film Festival kunnen zijn, daarvoor was hij minstens goed genoeg. Daar zijn de makers wel een beetje zelf schuld aan."

Surprise

De Surprise is de eerste bioscoopfilm van Van Diem in achttien jaar tijd. In de romantische komedie spelen Georgina Verbaan en Jeroen van Koningsbrugge de hoofdrol. De film gaat over twee mensen die verliefd op elkaar worden nadat ze beiden een contract hebben getekend om zichzelf door een bedrijf te laten vermoorden. 'De Surprise' ontving de afgelopen dagen lovende kritieken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!