Entertainment

Thijs Römer: 'Ik blijf niet thuis voor Flikken Maastricht'

© ANP
Miljoenen mensen zitten wekelijks aan de buis gekluisterd voor Flikken Maastricht. Thijs Römer, die in de concurrerende serie Moordvrouw speelt, blijft niet voor thuis de populaire politieserie.
"Ik probeer het wel bij te houden en te zien, maar ik zit niet elke week aan de buis gekluisterd, moet ik eerlijk zeggen", zei hij op Radio 10.

Collega's

Omdat er veel collega's van hem in Flikken Maastricht zitten, kijkt hij liever niet. "Sommigen zijn zelfs vrienden van mij. Dat vind ik lastig kijken“, zegt hij.

Moordvrouw

Daarnaast wil de ex-man van Katja Schuurman niet te veel bezig zijn met de concurrent en zich vooral concentreren op zijn eigen werk. "Moordvrouw heeft door de jaren heen een grote ontwikkeling doorgemaakt. Dat vind ik er heel aangenaam aan. We zijn vrij traditioneel begonnen met één zaak per aflevering, waarbij het altijd goed kwam", zegt hij. "Dat heeft zich ontwikkeld naar een serie waarin we zaken uitsmeren over meerdere afleveringen."

Seizoen twaalf

Het twaalfde seizoen van Flikken Maastricht is vanaf vrijdag 2 maart weer te zien. De serie met in de hoofdrol rechercheurs Floris Wolfs (Victor Reinier) en Eva van Dongen (Angela Schijf) trekt zo'n 2,3 miljoen kijker per aflevering.
© AVROTROS

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!