Verdubbeling voor Twan Huys: half miljoen kijkers

© ANP
Nadat televisiekijkend Nederland RTL Late Night met Twan Huys deze week massaal vermeed, wist de geboren Sevenummer vrijdagavond toch nog een half miljoen kijkers te trekken.
Dat is een verdubbeling vergeleken met de dag daarvoor. Donderdag noteerde Stichting Kijkonderzoek maar 226.000 kijkers voor Huys.

Vorige uitzending

Wat opvalt aan deze week is dat, zodra er een goed bekeken uitzending aan RTL Late Night vooraf gaat, Twan Huys ook op meer kijkers kan rekenen. Zo zijn de half miljoen kijkers van vrijdag misschien toe te wijzen aan de finale van het RTL 4-programma Talent Project, dat te zien was voor de latenightshow. Bijna 900.000 kijkers stemden daar op af.
Maandagavond scoorde de talkshowhost met 188.000 kijkers zijn laagste kijkcijferrecord ooit.

Vlaggenschip

Mediadeskundigen waren het allemaal met elkaar eens: het roer moet om. "Zo'n vlaggenschip als RTL Late Night moet op zijn minst toch wel 800.000 kijkers trekken om mee te doen met de grote jongens", zei tv-deskundige Angela de Jong woensdag in de L1 Ochtendshow.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!