Metershoge vlammen bij brand op bedrijventerrein in Brunssum

De brandweer was woensdagochtend nog steeds bezig met bluswerkzaamheden op een bedrijventerrein in Brunssum. Hier brak dinsdagavond een grote brand uit bij een bedrijf aan de Kranenpool.
De brand woedde bij een firma die handelt in pallets, boxen en kisten. Het ging om een stapel pallets van 40 bij 50 meter, en 5 meter hoog die in brand staat. Deze stapel is voor een groot gedeelte in de vlammenzee verloren gegaan. Volgens de brandweer heeft het de rest van de voorraad pallets, trucks en bedrijfspanden kunnen behoeden voor het vuur.

Shovel

Bij de werkzaamheden is ook een shovel ingezet. Hiermee werden de brandhaarden uit elkaar geduwd wat het blussen vergemakkelijkt. Eerder werd dit al door medewerkers van het bedrijf geprobeerd met een heftruck. Dit om de brand onder controle te krijgen, en te voorkomen dat het vuur overslaat naar de bedrijfspanden en vrachtwagens op het terrein.

Schone brand

Voor de omgeving is volgens de brandweerwoordvoerder weinig gevaar: "Zulke pallets zijn gemaakt van relatief schoon hout, en de wind is zwak dus het risico is vooral voor het terrein zelf. De vlammen zijn groot omdat het hout droog is en er door de open structuur gemakkelijk zuurstof bij kan, maar voor de brandweer is dit een schone brand."
Rond 20:45 uur werd de brandweer gealarmeerd, en al snel werd groot alarm geslagen. Verschillende blusploegen kwamen in actie. De vlammenzee is al op grote afstand te zien. Het bedrijventerrein waar de brand woedt, ligt tussen de Brunssumse golfbaan, de Buitenring Parkstad N300 en een depot van defensie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!