Brandweer heeft het zwaar met zolderbrand in Reuver

De zonnepanelen maken het de brandweer niet bepaald gemakkelijk © Fer Traugott
De brandweer heeft maandagmiddag de handen vol met een zolderbrand in Reuver. De brand bleek moeilijk te overmeesteren.
Meerdere voertuigen van de brandweer, waaronder een hoogtewerker, gingen rond 15:00 uur ter plaatse op Industriestraat.

Moeilijke klus

Wat het de brandweer zo moeilijk maakt, is dat de zolder binnen alleen te bereiken is met een vlizotrap. De brandweer moet het water dus van buiten door een dakraam naar binnen spuiten. Het huis heeft ook zonnepanelen, wat het voor de brandweer nog eens extra moeilijk maakt om bij het vuur te komen. Door die slechte omstandigheden moet de brandweer veel water gebruiken. Dat leidt tot extra schade op de zolder en in de rest van het huis.

Speciale eenheid

De Specialistische Brandbestrijdingseenheid is ter plekke om gaten in de muren te maken. Op die manier kunnen ze gemakkelijker het water naar binnen spuiten en kunnen ze eventueel werken met warmtecamera's om te zien waar het vuur precies zit.

Buren geëvacueerd

De bewoners waren niet aanwezig op het moment dat de brand uitbrak. De brandweer evacueerde de aangrenzende buren omdat de brand mogelijks kon overslaan op de andere woningen. De straat werd tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. De oorzaak van de brand is voorlopig nog onbekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!