Man (31) aangehouden na achtervolging: twee agenten gewond

Stockfoto © iStock
Bij een achtervolging van meer dan een half uur zijn twee agenten gewond geraakt. De verdachte, een 31-jarige man uit België, is aangehouden.
De man trok rond 17:20 uur de aandacht van de politie door zijn opvallende rijgedrag op de N300 ter hoogte van SnowWorld in Landgraaf.

Op de vlucht

Agenten besloten om de automobilist een volgteken te geven. Op dat moment sloeg hij op de vlucht. Tijdens zijn vluchtpoging door Nederland en Duitsland heeft de man met zijn auto een voertuig van de Koninklijke Marechaussee en meerdere politieauto's geramd. Daarbij zijn twee politieagenten gewond geraakt. Eén van hen raakte lichtgewond en de ander liep een knieblessure op. Ze zijn allebei naar het ziekenhuis gebracht.
In Koningsbosch kwam de automobilist weer op Nederlands grondgebied. In Echterbosch verloor hij de macht over het stuur. Daar schoot zijn voertuig een weiland in en vervolgens ging de man er te voet vandoor. Iets verderop in Maria Hoop is hij rond 17:45 uur door de politie aangehouden.

Poging tot doodslag

De Belg wordt verdacht van poging tot doodslag, zware mishandeling en het zich met geweld verzetten tegen een ambtenaar. Hij was in het bezit van verdovende middelen en kon geen rijbewijs tonen. De man zit vast en zijn auto is in beslag genomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!