Viertal lokte slachtoffers mishandeling in val op datingsite

Via datingsites maakte het viertal afspraken met de slachtoffers © iStock
Vier personen zijn woensdagochtend aangehouden in Venlo. Het viertal wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij ontmoetingen die gemaakt zijn via online datingsites, waarna slachtoffers werden mishandeld, afgeperst en soms van hun vrijheid beroofd. Ook werden persoonlijke bezittingen van de slachtoffers weggenomen.
Alle vier de verdachten komen uit Venlo. Twee mannen zijn 22 jaar oud en de andere twee zijn 19 en 20 jaar.

Trend

De politie zegt een trend te zien ontstaan in het gebruik van bepaalde datingsites voor het maken van afspraken die achteraf niet veilig bleken te zijn. De afgelopen maanden zijn er al een aantal aangiften binnengekomen. Maar dit aantal kan zelfs nog hoger liggen, maar dat er uit schaamte of angst geen aangifte wordt gedaan. "We roepen mensen op die hetzelfde is overkomen, zich bij ons te melden", aldus de politie.
De politie kan niet meer kwijt over de aanhoudingen, omdat de verdachten in beperkingen zitten. Dat wil zeggen dat ze alleen met hun advocaat en verder met niemand contact mogen hebben.

Waarschuwing

Een paar weken terug waarschuwde de politie al alert te zijn op afspraken die gemaakt worden via bepaalde online datingsites. Deze ontmoetingen blijken niet altijd onschuldig te zijn en vaker uit te monden in geweld, vrijheidsontneming en afpersing.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!