Slachtoffer Venlo naar brandwondencentrum Beverwijk

© Pressfree
De man die zondagavond zwaargewond raakte bij een ontploffing in een flat in Venlo-Oost, is overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk.
De man werd na de klap eerst naar het ziekenhuis in Venlo gebracht, maar vanwege de ernst van zijn verwondingen is hij per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis dat is gespecialiseerd in brandwonden.

Onbewoonbaar

De vijf woningen boven het appartement zijn onbewoonbaar verklaard. Circa vijftien personen kunnen daardoor niet thuis slapen. Zij kunnen terecht in een hotel dat door de gemeente Venlo is geregeld. Deze personen mogen ook naar familie toe. De bewoners die direct boven het ontplofte appartement wonen, zijn op vakantie in Turkije.

Onzekerheid

De circa honderd personen die ten tijde van de ontploffing in de flat waren, verkeerden lang in onzekerheid over de vraag wanneer ze terug konden naar hun woningen. De bewoners van de flat werden opgevangen in wijkgebouw D'n Dörpel. Tegen elf uur 's avonds meldde burgemeester Antoin Scholten van Venlo dat zes woningen onbewoonbaar zijn en de rest veilig is. Daardoor konden de meeste bewoners van de flat terug naar huis om de nacht daar door te brengen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!