Grote brand bij horecazaak in binnenstad Maastricht

© Nifoma
De brandweer is zondagmiddag uitgerukt voor een grote brand bij een horecazaak in het centrum Maastricht.
Rond 15:20 uur werd er alarm geslagen café B.for aan het Sint Amorsplein. Rond 16:00 was de brand onder controle en laat de brandweer weten dat er geen gewonden zijn gevallen.
Bij de brand is volgens de brandweer mogelijk een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. Dit is alleen in het pand zelf terecht gekomen en levert geen gevaar op voor de omgeving.

Wasdroger

Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat alles erop wijst dat het gaat om een wasdroger die in brand is gevlogen op zolder. Met name de bovenverdieping is beschadigd door de brand. Overige verdiepingen hebben wel wat last van water- en rookschade.

Pand verlaten

"De brandweer was met veel man bezig om de brand te bestrijden", zegt een eigenaar van een lunchgelegenheid aan het Sint Amorsplein. "Ook mijn klanten moesten het pand verlaten." Meerdere horecazaken en winkels zijn uit voorzorg ontruimd. De straten rondom het plein werden tijdelijk afgezet. Er mocht geen verkeer komen op het Vrijthof.
[slideshow:image:1122674||image:1046714]

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!