Tweede Limburger opgepakt voor gewelddadige lachgasroof

© Istock
Een tweede Limburger zit vast voor de beroving van een nachtwinkelbezorger, die deze zomer onder bedreiging een voorraad lachgaspatronen moest afstaan.
De man die nu is opgepakt komt uit Kerkrade en is 26 jaar oud, meldt de politie.

Rhoon
Een man uit Vaals zit nog vast voor de beroving in het Zuid-Hollandse Rhoon. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen.

Gewond

Het slachtoffer werkt voor een bedrijf dat lachgaspatronen aan bedrijven levert. In de vroege ochtend van 5 augustus moest hij een bestelling afleveren in Rhoon. De 'klant' die hem daar opwachtte betaalde de leverancier niet, maar duwde de bezorger een vuurwapen of iets wat daarop lijkt in zijn zij. Met een medepleger werd daarop de auto van de bezorger doorzocht.
Het duo ging er met alle lachgaspatronen vandoor, de bezorger bleef gewond achter.

Voorgeleid

De Vaalsenaar meldde zichzelf begin september bij de politie, nadat zijn signalement was verspreid. De man is donderdag voorgeleid en zit nog vast.

Lachbui

Lachgaspatronen worden met name in de horeca gebruikt, bijvoorbeeld voor slagroomspuiten. Omdat de stikstofoxide in de capsules bij inademen ook een korte roes veroorzaken, wordt lachgas ook gebruikt als drug. Het gas wordt dan met bijvoorbeeld een ballon ingeademd, met vaak een lachbui tot gevolg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!