Aanrijding met wild zwijn veroorzaakt file op A79

© Facebook/Politie Heuvelland
Op de A79 heeft een automobilist vrijdagochtend een wild zwijn aangereden.
De auto raakte bij de aanrijding flink beschadigd. Het wilde zwijn overleefde de aanrijding niet.

Snelweg

Het ongeluk gebeurde in de richting Maastricht, voor de afslag Bunde. Het incident vond plaats voor 07:00 uur in de ochtend en veroorzaakte een file. Volgens de politie waren er op het snelweggedeelte tussen Valkenburg en Meerssen nog enkele andere aanrijdingen met overstekend wild.

Waarschuwing

Steeds vaker zijn er op de Limburgse wegen aanrijdingen met wilde zwijnen. De dieren komen vanuit België en Duitsland de grens over en veroorzaken overlast. Volgens de politie speelt ook de tijd van het jaar een rol. Omdat het langer donker is, lopen de dieren vaak nog rond als de verkeersstromen op gang komen. Beter en verder vooruitkijken kan automobilisten helpen om aanrijdingen te voorkomen, schrijft de politie Heuvelland op Facebook.

Nulstand

Nationaal park de Meinweg is de enige plek in Limburg waar everzwijnen in het wild mogen leven. Daarbuiten geldt een zogeheten nulstand. Maar in de praktijk blijkt die moeilijk te handhaven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!