'Brandweer heeft fantastisch werk verricht in Blerick'

© L1 / Thomas Kusters
Burgemeester Antoin Scholten van Venlo is zeer te spreken over het optreden van de brandweer tijdens de grote bedrijfsbrand in Blerick. Dat vertelde hij dinsdagmorgen tijdens een persconferentie.
Scholten verwees naar de hoge hoeveelheid natuurbranden in de afgelopen weken. "De brandweer heeft fantastisch werk geleverd, zeker in een tijd dat mensen al zwaar overbelast zijn."Blussen in Lomm

Een deel van het korps was nog druk met een brand in Lomm toen de eerste signalen uit Blerick binnenkwamen. Daardoor kregen de brandweerlieden in Limburg hulp van Brabantse collega's. "Ze hebben zeer adequaat en goed gehandeld. Ik denk dat het belangrijk is als een bestuurder dat ook eens zegt", zei Scholten.
Hoesten en proesten
Hoewel er al gauw werd aangegeven dat mensen in de omgeving ramen en deuren moesten sluiten, is er niet langer sprake van gevaar voor omwonenden. Dat liet geneeskundig adviseur Henk Jans weten tijdens de persconferentie. "Gezien de concentratie zwaveldioxide was het alarm terecht. Dat kan hoesten, proesten en benauwdheid oproepen. Maar alles kan nu weer gedaan worden zoals mensen dat normaal doen. Ik zeg wel: als je twijfelt, neem dan het zekere voor het onzekere."

Nog geen gewonden
In totaal werkten er zo'n tachtig brandweerlieden aan de brand, die nu nog wordt nageblust. Er volgt nog een onderzoek naar het ontstaan van de brand. Vooralsnog zijn er geen meldingen bekend van gewonden of mensen met klachten.

Om 12:45 uur waren alleen nog AHC Benelux, het bijbehorend terrein en het naastgelegen pand nog afgezet door de politie, meldt de Veiligheidsregio op Twitter. De brandweer is daar nog aan het nablussen. De rest van het bedrijventerrein is vrijgegeven en dus weer toegankelijk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!