Politie maakt verdachte vast aan verkeersbord

© Flickr/Shirley de Jong
Ze reden gevaarlijk, gaven een valse naam op en reden zonder rijbewijs en de bestuurder had bovendien twee gram cocaïne bij zich. Na een korte achtervolging op de A2 bij Weert volgde een bijzondere arrestatie.
Een patrouillewagen van de politie wilde dinsdag net voor Kelpen-Oler een auto aan de kant zetten voor een controle. De bestuurder leek daar in eerste instantie gehoor aan te geven, maar ging er vandoor. Na een korte achtervolging werd de auto op parkeerplaats Meiberg langs de A2 bij Weert gestopt.

Vastgemaakt aan verkeersbord

De bestuurder en bijrijder gingen er te voet vandoor. Een 28-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd even later op diezelfde parkeerplaats met de handboeien aan een verkeersbord vastgemaakt, de bestuurder werd kort daarna gevonden op het toilet van het restaurant op de parkeerplaats, het bleek te gaan om een 24-jarige man uit Ter Apel.

Veel mis

Al gauw werd duidelijk waarom de mannen wilden ontkomen aan de politie. Allebei de verdachten konden zich niet identificeren, de bestuurder gaf een valse naam op en had ook geen rijbewijs. De auto, voorzien met Engels nummerbord, had geen geldig kentekenbewijs, er was geen wegenbelasting betaald en de APK was verlopen. Bij de bestuurder werd twee gram cocaïne gevonden.
De auto is in beslag genomen en afgesleept.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!