Opgepakte mannen Belfeld verdacht van explosie en branden

© Fer Traugott
De twee mannen die vrijdagochtend zijn opgepakt in een vakantiepark in Belfeld worden verdacht van een explosie bij Café Zaal 't Berghje in Oss.
Ook worden ze van verdacht van een reeks brandstichtingen in de regio Oss en Eindhoven. Het gaat om een 29-jarige man uit Arnhem en een 28-jarige Roemeen. Dat meldt de politie Oost-Brabant.

Brandbommen

Bij de recherche liepen sinds begin dit jaar meerdere onderzoeken naar diverse brandstichtingen. Zo was het op 20 februari raak bij een woning in de Asterstraat in Oss. Daar werd een auto in brand stoken en werd er twee dagen later bij de voordeur van de woning brand gesticht. In beide gevallen waren de bewoners aanwezig, maar vielen er geen gewonden, ondanks dat er levensgevaarlijke, zelfgemaakte brandbommen werden gebruikt.

Vuurwapens, drugs en contant geld

Bij een doorzoeking van het vakantiehuisje in Belfeld werden meerdere vuurwapens gevonden en een aanzienlijke hoeveelheid drugs en duizenden euro's aan contant geld. Een 25-jarige Roemeense vrouw die ook in de woning aanwezig was tijdens de arrestaties werd ook aangehouden. Ook zij zit vast. De politie is nog op zoek naar een vierde verdachte.
Verder werd een witte Mercedes Vito aangetroffen en meegenomen voor onderzoek. Deze bus is vermoedelijk bij meerdere aanslagen gebruikt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!