45 mensen opgepakt bij grote actie tegen mobiele bendes

© Flickr/Ramon Vasconcellos/CC BY-SA 2.0
Bij een grote landelijke actie tegen mobiele bendes heeft de politie 45 mensen opgepakt. In Limburg werd er verschillende dagen op snelwegen gecontroleerd.
Tijdens de actie van afgelopen donderdag tot en met zondag jaagden elke dag honderd agenten naar rondtrekkende bendes uit Oost-Europa die zich schuldig maken aan winkeldiefstal, drugshandel, identiteitsfraude en woninginbraken.

Limburgse wegen

In Limburg controleerde de politie vooral in het gebied tussen Maasbracht, Eindhoven en Venlo op en rondom de snelwegen A2, A67 en A73. Ook op de N280 tussen Roermond en Weert waren agenten actief met opvallende en onopvallende voertuigen.

Arrestaties

In totaal werden bij de landelijke actie 45 mensen opgepakt, ze worden verdacht van verschillende overtredingen en vergrijpen.
De politie nam onder andere de volgende zaken in beslag: 1 kg cocaïne, 2 kg drugsgrondstof MDMA, 400 blikken babymelkpoeder, 1500 viagra pillen, een aantal gestolen auto’s, een vuurwapen, een ploertendoder, een boksbeugel, speciale tassen om winkeldiefstallen mee te plegen en gereedschap om in te breken.

Witwassen

In verband met witwassen werd voor in totaal 150.000 euro, een waterscooter, een trailer en een auto in beslag genomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!