Ravage na achtervolging in Roermond, bestuurder gewond

© Fer Traugott
Een achtervolging van de politie is zondagochtend in Roermond in een grote ravage geëindigd. Meerdere auto's raakten daarbij flink beschadigd.
Een 44-jarige man uit Roermond werd aangehouden.

Knipperlicht
De politie reed zondagochtend rond 4:15 uur op de Godsweerdersingel achter een automobilist. De agenten wilden de auto aan de kant zetten omdat de bestuurder meermaals naliet zijn knipperlicht te gebruiken bij het afslaan. Maar de man negeerde de stoptekens en ging er vandoor.

Te voet vandoor
Een eindje verderop raakte hij in zijn vluchtpoging een aantal paaltjes. Hij zette zijn BMW achteruit en reed verder. In de Kastanjelaan verloor de man de macht over het stuur en kwam hij tegen een aantal geparkeerde auto's tot stilstand. De bestuurder wilde er toen te voet vandoor gaan maar viel tegen een auto aan en verwondde zich daarbij aan het gebroken glas. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie verdenkt de automobilist ervan dronken achter het stuur te hebben gezeten. Na een behandeling in het ziekenhuis werd hij dan ook ingerekend. Hij zit nog altijd vast.

Ravage

De ravage in de Kastanjelaan is groot. Meerdere geparkeerde voertuigen zijn ernstig beschadigd. De politie heeft er sporenonderzoek verricht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!